יום שישי, 29 במאי 2009
געגועים לטום פורד
התבוננות בתמונות מפסטיבל קאן גרמה לי לפלשבק רציני- בדיוק לאותה קולקציה עליה דיברתי קודם. באחת התמונות נראתה קרין רוינפלד, עורכת מגזין ווג הצרפתי לבושה בשמלה לבנה בעיצובו שלPeter Dundas לבית Emilio Pucci. היא החזירה אותי בדיוק לאותה תצוגת הפרידה של טום פורד מבית האופנה גוצ'י כמנהל אומנותי.(אז לא היה ידוע מה יהיה גורל קרירת האופנה שלו, תוכניתו הייתה להשתלב בעולם הקולנוע ההוליוודי).
האם גם אתם מצליחים להבחין בדמיון?
קארין בודאי בחרה בשמלה זו גם כן- מתוך געגועים.
יום חמישי, 28 במאי 2009
המשבר הכלכלי גובה קורבנות
מנהל המותג, Nicolas Topiol, שאישר את הפרטים, והצהיר כי החברה תמשיך בפס הייצור. לקרואה ימשיך לעצב ואין לו כל כוונה לשנות את תוכניותיו להציג בשבוע ההוט קוטור הקרוב ביולי. טופיל נישמע דיי אופטימי בראיונותיו לתקשורת, הוא סומך על הלקוחות הנאמנים של לקרואה שיטו כתף תןמכת, יושיטו יד לעזרה (או לתוך הארנק שלהם) ויקנו שמלה או שתיים...
הלואי ואני יכולתי לעזור לעזור!
אני ממש מקווה שבקרוב יהיו חדשות מעודדות ובטוח שהמילה האחרונה בקרירה של לקרואה טרם נאמרה!
יום רביעי, 27 במאי 2009
געגועים לטום פורד ויציאותיו המבריקות
התקופה דאז הייתה תקופה של שגשוג ופריחה כלכלית. בתי האופנה הפיקו רווחים עצומים ושיעורי הצמיחה של תעשיית המותרות שברו שיאים. לטום פורד היה החופש האומנותי להשתמש לעיצוביו בפרוות וחומרי גלם מנקרי עניים. פורד זכה לתמיכה של עורכות ווג הצרפתי והאמריקאי, קרין רוינפלד (ששימשה לו כמוזה) ואנה וינטור. שתיהן גם הקפידו ללבוש את עיצוביו כמעט בכל הזדמנות. אנה וינטור, הידועה כחובבת פרוות מושבעת וכאחראית לחזרתן לאופנה בשנים האחרונות, נחשבה אז לאוטוריטה שאין עליה עוררין (מאז, נראה שקרנה ירד).
מה שהחזיר אותי לאותו עידן הוא שלל תיקי הפרווה שעיצבו כמה מבתי האופנה הנחשבים לחורף 2009-2010. המחירים כמובן בהתאם. נראה דיי תמוה שדווקא עכשיו, בעיתות של משבר כלכלי, בחרו מעצבים רבים להשתמש בחומר גלם כל כך יקר, ראוותני ויוקרתי, אך גם כל כך שנוי במחלוקת. מה פוטנציאל הקניה של מוצר כזה? האם אנשים ירשו לעצמם לשלם כל כך הרבה כסף עבור מוצר לא שגרתי ושנוי במחלוקת בעידן של מודעות אקולוגית וכלכלית גבוה כמו זה כלנו?
אני לא יודע מה דעתכם בנושא פרוות, אקולוגיה או כלכלה. גם אני לא הגעתי לגיבוש מוחלט של דעה כזו (פוסט בנושא), אבל מה שבטוח, התיקים הללו גורמים לי לרצות להדליק מזגן ולהיכנס לתיק כזה, לפחות עד שהמיתון יעבור...
(מתוך התצוגה המדוברת, וכמובן התיק הבלתי נשכך. כשהדוגמנית מנופפת בו, הוא באמת נראה כמו חתולה...)
יום ראשון, 24 במאי 2009
פיסות אומנות- ממש בקצות האצבעות.
הדבר הראשון שמושך את תשומת הלב לנעלים הללו הוא הגוונים ושילובי הצבעים העזים שלהם, הלקה המבריקה או דוגמת עור הקרוקודיל. אבל אני בטוח שלאחר שמתגלה ההשראה שהובילה את תהליך העיצוב של כל נעל, הן הפכו לאטרקטיביות עוד יותר!
יום שישי, 22 במאי 2009
Chelsea Flower Show-מה לכובע ולפרחי גינה?
הכובע, היה תמיד פריט חובה במלתחה בריטית מסורתית, אך לאחרונה נראה שהוא זוכה למרב תשומת ליבו של העם הבריטי, והם לוקחים אותו ברצינות כמעט באותה המידה בה הם מכבדים את שעת תה המנחה המסורתית שלהם.
תערוכת הפרחים של צ'לסי (שמוצגת החודש עד ה23) , גם היא אירוע שהפך למוסד ולאחד הסמלים האיקונים של העם הבריטי. התערוכה, המוצגת מידי שנה בצ'לסי, שבלונדון (בגנים שבסמוך לבית החולים של צ'לסי) בחסותה של בית המלוכה הבריטי, משלבת ביתני תצוגת פרחים ועיצובי גינה פרי ידיהם של אומנים וגננים מפורסמים. (כן, בבריטניה יש גננים שהם בגדר סלבס! זו לא בדיחה, צופי BBC prime בודאי מכירים את Charlie Dimmock וחבריה מתוכנית הגינון). בתערוכה מוצגים גם מינים אקזוטיים ונדירים של צמחים כמו גם זנים חדשים שנוצרו ע"י החלאות או שהתגלו לאחרונה ביבשות מרוחקות.
זני פרחים חדשים שהוצגו בתערוכה
מעבר לאלמנט המקצועי- גינוני, המוצגים הבוטנים המרהיבים והחוויה החברתית של התחככות בבני המלוכה שמבקרים בתערוכה מדי שנה, יש גם את הפאן האופנתי בכל הסיפור. את התערוכה פוקדים גם מיטב כוכבי הבידור הבריטים, ומכיוון שחובבי האופנה בדרך כלל סומכים על סיאנה מילר או סופי אליס בקסטר לספק את הסחורה, ציפתה לכולם אכזבה. הכוכבים הגיעו לבושים בגדים משעממים, כהים, נוקשים שלא תאמו את האווירה האביבית ו"רוח הטבע" ששררה בתערוכה.
Sophie Ellis-Bextor & Sienna Miller
הנסיך צ'ארלס מנשק את ידי אימו, המלכה אליזבט השנייה, לאחר שקיבל מדלית כבוד בתערוכה
(תסביך אדיפלי, איכס...)
לא כן לגבי הכובעים שחבשו אורחים אחרים. השנה בלטו הכובעים שעוצבו בהשראת תערוכת הפרחים. הצבעוניות, המקוריות, חוסר השגרתיות, מוטיב ההפתעה והתדהמה אפינו את הכובעים השנה. אתם מוזמנים לשפוט בעצמכם.
הכובעים, כוכבי התערוכה (אחרי הפרחים, כמובן...)
על ראשם של קציני צבא בריטניה במיל' שביקרו בתערוכה נראו כמה דוגמאות לכובעים מסורתיים יותר.
טבעת שעיצבה המעצבת התכשיטים לורה בוניק- לכבוד התערוכה
יום שני, 18 במאי 2009
קולקציות התכשיטים ה"חמים" לחורף 2009-2010
התכשיטים בעונה זו התאפינו בקנה המידה העצום שלהם והפרופורציות המוגזמות.
גם ב Dior Fine Jewelry, בניהולה האומנותי של Victoire de Castellane.. המשיכו בקו התכשיטים המרהיב בצבעוניותו ובחומרי הגלם המשובחים והיוקרתיים שלהם המשולבים בתכשיטים מעט מצועצעים אך מקסימים כבאגדה מופלאה.
אומנם אנחנו בינתים נחזור לשרב הכבד שלנו, בציפיה שישבר עד הערב ואם עדיין חם לכם, דמינו את המגע הקפוא של המתכות שבתכשיטים הקרים והיקרים הללו כאשר הן נוגעות בעור גופכם הלוהט....
יום ראשון, 17 במאי 2009
איפה אפי? ואיפה הגבול?
יום רביעי, 13 במאי 2009
התאם התיק לנעל
אבל, כאשר יש מעצבי נעלים כל כך מוכשר, כמו קריסטיאן לבוטון, אפשר בקלות לוותר ולשכוח מזה. כישרונו והוירטואוזיות שלו מתבטאים לא פחות טוב גם בעיצוב תיקים תואמים.
ממש כמו הנעלים שמעצב, גם התיקים עשויים מחומרי הגלם המובחרים והמשובחים ביותר ומיוצרים בפריס בעבודת יד. ממש לפי הסטנדרטים של פעם (גם ביצור, וגם בקונספט ה"התאמות").
שימו לב לאבזם של התיק, בצורת נעלי העקב החתוליות האיקוניות של המעצב. מעורר הערצה והשראה.
נ.ב
קוריוז קטן על המעצב, שאולי לא כולם יודעים: בשעות הפנאי הוא נהנה מלהתנדנד ולבצע פעלולי אקרובאטיקה על טרפז! כן, המעצב המוערץ הוא גם לוליין חובב. יש לו אפילו נדנדה בסטודיו.
תודו שיש בזה משהו ארוטי, ממש כמו בעיצובי הנעליים שלו.
"נקודת ציון" בדרך...
מדד התמכרות: גבוה פלוס."
יום שבת, 9 במאי 2009
מכתיו העורך ל4 הפוסטים הבאים
כל המעצבים נאלצים למצוא פתרונות יצירתיים ולהתמודד עם המיתון ולהמשיך להטביע את חותמם היצירתי. אך האופן בו הם בוחרים לעשות זאת הוא זה שמבדיל אותם זה מזה.
התרבות שבה אנו חיים, בת זמנינו, מביאה את הצריכה לכדי אידאל, תרבות גבוהה ומעניקה לה מעמד של קדושה. טקס הקניות או ה"שופינג", הפך לרפואה לכל מחלה ולאמצעי בילוי ותעסוקה בשעות הפנאי. אופנה הפכה לקשר היחיד של מרבית האוכלוסיה לתרבות ואומנות בכלל. לא סתם בוחרים מעצבים לעצב קולקציות עבור רשתות עממיות יותר, כדוגמת טארגט או H&M, זוהי דרכם להגיע לקהל צרכנים רחב יותר, לקבל פרסום ושיווק ללא עלות- בחסות החברות הענקיות שלהם מעצבים ולהרוויח יותר בחוזה שחותמים עם הרשת.
מעצבים אחרים בוחרים להשיג את כל הנ"ל על ידי שיתוף פעולה עם "ספקי תרבות אחרים": עיצוב תלבושות לבלט או לאופרה (כפי שעשו בעבר ולנטינו וג'יאני ורסצ'ה), לאצור תערוכות כמו קריסטיאן לקרואה,(שאצר לא מעט תערוכות בפאריס, ואפילו הביא את יצירותיו לארץ כאשר הוצגו בתחנת הכח הישנה בת"א). קרל לגרפלד וויויאן וסטווד שימשו עורכים אורחים למגזינים שונים ומוציה פראדה נתנה הרצאות באקדמיות שונות לעיצוב בעולם, הקימה מוזאונים, תרמה לבמאים, מוזיקאים ואומנים צעירים. יש אפילו מותגים שתורמים ונותנים חסות בתחום הספורט התחרותי.
מהי הצורה הנעלה והמוערכת יותר אין צורך להגדיר, זה די ברור, השורה התחתונה היא שהדרישה קובעת את ההצע, אם במקום ללכת לקניות בשעות הפנאי," התרבות שלנו" היתה ללכת למוזאונים או להצגות, הינו מוצאים את עיקר תרומת המעצבים בדיוק שם, ולא במקום אחר. אז, אולי הינו יכולים גם להנות מהיצירות שמעצבי האופנה מציגים על המסלול באופן עמוק, מעשיר ומשכיל יותר או להבין את התיקבולות, המטפורות והמסרים הסמוים המועברים דרך הבגדים. הינו הופכים מתרבות "סתם", תרבות צריכה: של קניות ריקות מתוכן (שהרי לא מצליחה לספק את צרכינו ליופי, אומנות ועיצוב)- לתרבות שמעריכה יצירה אמיתית וכישרון, כמו גם אמירות עמוקות יותר בנוגע לאותה חברה ממש.
אז מתי הלכנו בפעם האחרונה למוזיאון?
תרבות עילית
עבור מופע הבלט " The Dying Swan", שבמקור כיכבה בו אנה פבלובה( כן, זו מהקינוח). לגרפלד מספר שכבר בתור ילד קטן בגרמניה הוא התרשם מאוד מתמונות ישנות של פבלובה ושימלותיה היוו לו השראה.
שמלת הטוטו הלבנה מעוטרת בפרחי הקמליות האיקונים של שאנל, אותה תלבש Elena Glurdjidze.הבלט יוצג ב Sadler's Wellsבתאריך 16-20 ליוני. (השמלה תופיע בהרפרס בזאר ב4 ביוני).
תרבות גבוה
תרבות רעה
את יצירותיו של Olivier Theyskens ניתן לתאר כפיוטיות, אלגנטיות, רומנטיות, עדינות. הן גם תואמות את הביישנות והמופנמות שהוא משדר. אך כנראה שמים שקטים חודרים עמוק, אחרת, רק ההשפעה של חומרים כימיקלים על מוח המעצב- תסביר את המשפט שצוטט אומר אחרי הMet Ball : "The parties tonight are great, but they don't compare to three days ago, when I sat by the Seine on my own and smoked cigarillos. It's my favorite thing in the world. I smoke this brand La Paz—they're cheap but it's what I always buy. And then, I peed into the Seine. It's the best thing I did all week."
נ.ב
זמן קצר לאחר הפרסום על פיטוריו ממשרתו כמעצב הבית של "נינה ריצי" (קישור לפוסט בנושא:http://fashioneditorsnotes.blogspot.com/2009/04/olivier-theyskens.html ), נפוצה השמועה טסקינס הוא אחד המועמדים המובילים לתפקיד המעצב הראשי לבית Halston. על התיווך בין הגורמים אחראית מי אם לא, אנה וינטור. לכן, סביר להניח שכך יהיה.
תרבות קניות
ולנו יש את סלמה לאינטימה, את גלית לוי למחסני אופנה ואת מלני פרס להוניגמן.
אופנת עילית- זה לא.
יום רביעי, 6 במאי 2009
Bergdorf Goodman is doing The Met Ball
Hollywood chic in New-York
Watching the red carpet, you couldn't not t notice the "glamorous chic, Hollywood goddess/film starlet" many of the attending VIP chose to embrace.
(Left to right: Liv Tyler & Kate Hudson wearing Stella McCartney dresses with the designer, Oscar de la Renta with Daphne Guinness, in his design, Nadja Auermann, in Lanvin, Sasha Pivovarova in Giambattista Valli, with the designer)
(Left to right: Liv Tyler in Stella McCartney,Chanel Iman in Zac Posen, Bee Shaffer, in Nina Ricci, Sessilee Lopez, in Zac Posen, Katy Perry, in Tommy Hilfiger.)
יום שבת, 2 במאי 2009
Who wore it better?& Does it mater?
לאנה וינטור לא אכפת, היא נשמעה אומרת כבר מספר פעמים שהיא מעדיפה שיהיו ברשותה מספר מצומצם של שמלות שהיא לובשת הרבה, מאשר הרבה שמלות שהיא לא לובשת כלל. אבל הפעם יתכן שזה כבר יותר מידי. גב' וינטור נראתה לובשת את החצאית והחולצה מקולקצית הקיץ 2009 של Marni לארוע הצדקה שערך בית הספר לאופנה Parsons. את אותו השילוב וינטור כבר לבשה בשנה שעברה לכבוד חגיגת 5 השנים לקרן CFDA. אבל זה עוד לא הכל, השבוע נראתה Dayssi Olarte de Kanavos (אשת חברה שגדלה מאשפתות) באותה החליפה. לא נעים.
אז מי לבש את השילוב הזה של חצאית וחולצה מקולקצית הקיץ 2009 של Marni טוב יותר אנה וינטור או Dayssi Olarte de Kanavos?
ונשאלת גם השאלה: Does Anna give a dam?
"גבר גבר" מודל חורף 2009
הגטקס, אותם מכנסי כותנה עם שסע המפשעה, או כפתורים לרכיסה, המוכרים לחלקינו מימות החורף הקפואים בצבא, מהארון של סבא, מסרטים על קאובויים, או על מהגרים במאה הקודמת. כעט, הגטקס מאבדים את הפונקציונאליות שלהם כבגדים תחתונים (לחמם את רגלינו השדופות) והופכים לפריט במלתחה העליונה, כחלק מהסגנון הגראנג'י, הרוק-פאנק האפל שכל כך הולך עכשיו.
הגירסה המועדפת עלי, היתה של Marni, שהציגו גבר צנום הלובש גטקס שחורים המבליטים את רגליו הרזות ויוצרים תחושה נונשלנטית ולא מתאמצת או זרה וחריגה.
גם הגבר של גוצי, שלא מפחד להראות נשי, לובש את הגטקס שלו עם מעיל פרווה, וניל או קרדיגן מבד לורקס. במראה- רוק/פאנק של שנות השמונים.
Kris Van Assche הציג את הגרסה המלאה: אוברול. כן ממש כמו זה של תינוקות או הברנשים הקשוחים במערב הפרוע. עם פריט כזה יהיה לכם קר רק מהמבטים של ההולכים והשבים. גרת פיו הציג גטקס שמרנים יותר, שנראו סתם כמו טייץ.
הגטקס של ג'יבנשי היה מעור עם דוגמה של רצועות. היו גם מעיין נעלים שאליהן כאילו מחוברות גרביים המשכיות מצופות באבנים כחולות ונוצצות שהגיעו לקו המכנסיים וחשפו קטע ירך חשוף. הייתה גם גרסה של חותלות מכותנה בצבע שחור שהגיע עד לקו המכנס הקצר.
(מימין לשמאל: Galliano, Westwood, McQueen, Gareth Pugh)
חלק מעצבים שהלכו רחוק עוד יותר, והציגו גברים בגרביונים. לחובבי הדראג או תשומת הלב. הגבר של גליאנו כנראה החליט להתנסות במלתחה של חברתו או סתם לנצל את מכירת החיסול בויקטוריה סיקרטס. מקווין התמודד עם חוסר הגבריות שבלבישת טייץ או גרביונים כל כך צמודים על ידי שילוב של "קוד פיס" (מגן אשכים) שהשלימו את מראה "ג'ק המרטש- ששכך את מכנסיו". Vivienne Westwood, שנוהגת להלביש את הגבר שלה בחצאיות, בגטקס קלאסים עם כפתורים באזור המפשעה ואפילו בגרביונים, הציגה העונה מעין אוברול מוזר וגרביונים מחוררים.